Kicsit vegyük komolyabbra a témát. Még körülbelül 80 nap van hátra az idei önkormányzati választásokig. A helyhatósági szavazás sokkal jobban megfogja az embereket,mint a parlamenti. Itt személyesen ismerjük a jelölteket. Nap mint nap találkozunk velük. Köztünk élnek. Egy kisváros életében felkavaróbb,mint a „nagy” választás. Ezért is érdekes,hogy kik indulnak. Hamarosan indul az ajánlószelvény gyűjtés. De kinek is adjuk? Vegyük számba,hogy kik a közszájon forgó jelöltek.(én személy szerint nem teszem le senki mellé a voksom nyilvánosan,csak ecsetelem a lehetőségeket). Nézzük, ki mit hozhat,mit vihet. Mi a pozitív,és mi a negatív oldala.
Kezdjük a regnáló polgármesterrel,Schőn Ferenccel.Nehéz dolgom van,mert Őt a múltja alapján kell elemezni,a többieket csak feltételes módban lehet vizsgálni alkalmasságukról. Sokakkal ellentétben én találok benne pozitív dolgokat.Kiépített a számára adatott 20 évben egy befolyásos kapcsolat rendszert,amit tudott is hasznosítani a város javára.Nem mennék vissza a 90-es évekbe,mert az már nagyon a múlt,foglalkozzunk csak az utolsó ciklussal.Lobbija árán sikerült nagyközségünkből várost csinálnija,ami hatalmas érdem a szememben.Igaz,rövid távon nem érezzük hasznát,de hiszem,a távlatokban még a fanyalgók is megköszönik neki.Amit a kistérségből ki lehetett préselni,azt kipréselte.Ide tudta hozni a Leader irodát.Ha Kalocsa is úgy akarja,okmányirodánk is lesz.Szerepet játszott az eddigi legnagyobb hajósi beruházásban,az Érseki Kastély felújításában.Sikerült elérnie,hogy miniszterek is látogassák az Orbán-napot.Jó kapcsolatokat ápol mind jobb,de főleg baloldali politikusokkal.Jó döntést hozott(miskei polgármesterrel egyetemben)a belterületi főút fel nem újításában.(Hahó,miniszterelnök helyettes úr,ez a téma hogy is áll???)A válság ellenére is pozitív a város pénzügyi mérlege,amit a környék,sőt az ország önkormányzatainak nagy része nem mondhat el magáról.Kézben tudja tartani a város irányítását,a zavartalan működést.Ennyi nagy vonalakban a pozitívum.Lássuk a negatívumokat.Lagnagyobb hátránya az,hogy már 20 éve áll Hajós élén.Belefásult.Lendületet vesztett.Rutinból mennek a napi ügyek.Legnagyobb ellensége saját maga,vagyis a stílusa.Az esőzések idején tanúsított magatartása nem volt méltó az elmúlt 20 évéhez.Gondolom elege lett a sok telefonból,de akkor vagy nem neki kellett volna kezelnie az ügyet,vagy más stílusban adhatta volna elő.Sajnos én is beleszaladtam egy verbális pofonba.Kár volt.Hátrányának érzem,hogy a politikai jobboldallal csak az utóbbi pár évben volt hajlandó tárgyalni.Alföldi Úr befolyása érzékelhető volt viselkedésében,ami az elkövetkező 4 évben a város hátrányára válhat.Sokszor arrogáns.Olyanokat is megbánt,akik jó szándékkal közelednek hozzá.A cigánykérdést nem jól kezeli.Nem jól választja meg a közvetlen környezetét.(gondolok a jegyzőre,és az alpogármesterre)
Összegezve több a pozitív,mint a negatív vonás.Ha elindul,amit még nem jelentett be,de nagyon nagy az valószínűsége,100%-nyi szavazatot várok a neve mellé.
Kihívóként tekinthető (persze ez is csak pletyka szinten mozog,az illetékes még nem nyilatkozott) Hirth József képviselő úr.Nála annyi tényezőt nem lehet sem pozitív,sem negatív irányba felsorolni,mert nincs annyira szem előtt.Itt inkább csak az érzésre,megérzésre hagyatkozhatunk. Mindenképpen pozitívum,hogy aktívan részt vesz hosszú évek óta a köz életében,képviselő,tanárember.A pályázata alapján alkalmas lehetett volna az iskola vezetésére,de jobboldali értékrendje miatt nem  férkőzött be a képviselők szívének többségébe. Gyermekem járt hozzá,jó tanárnak tartotta.Tud az emberekkel bánni.rendezett családi háttérrel bír.Gyermekei tisztelettudóak,látszik rajtuk,hogy jó nevelést kaptak.Jó a kapcsolat a regnáló politikai elittel.Többször látható volt Semjén képviselő úr környezetében.Vezető típus.Konzervatív értékrendet képvisel. Sajnos ez a negatív kategóriába is belefér.Sokan nem szeretik ezt a fajta konzervatívizmust.Zárkózott.Magának való képet mutat a külvilág felé.Nem választotta meg jól a környezetének egy részét.Olyan is ellene fordult,akivel együtt jutott be a testületbe
Összegezve szintén pozitív a kép.Ha elindul,amit még nem erősített meg(igaz,nem is cáfolt)40%-nyi szavazatot várok a neve mellé.
A következő jelölt is kihívó lehetett volna 4 éve.Most már a futottak még kategóriába került.Gácser Zsolt.Képviselő,töltőállomás kút kezelő.Jó kezű asztalos.Közösségi életet él. Mindenhol ott van,ahol egy alpolgármesternek meg kell jelenni. Jó szervezőkészséggel rendelkezik.A legfiatalabb a lehetséges jelöltek közt.Nem tivornyázós típus.Családcentrikusnak tűnik.Tud bánni az emberekkel. Tisztában van a város vezetésével,vezethetőségével.Közel van a tűzhöz.Negatívumok közé sorolnám az egész elmúlt 4 évet. Sokat kopott a nimbusza a sportkör körüli csatározások,a tisztázatlan jogi ügyek.Nem ismeri a felelőségvállalást.Néha túl sok. 4 éve még pozitívum lett volna,ma már negatívum a szocialista kötődés.2 éve még örültünk, hogy jóban van Bajnai miniszterelnökkel,ma már nem sokat hozna a konyhára egy ilyen ismeretség.Ellenfeleivel kíméletlen.Nem válogatja meg a szavait.Olyanokat is megsért,akik a javát akarják.
Legyek jó hozzá,körülbelül egyenlő a negatív és a pozitív rész.Ha elidul ,aminek a valószínűsége 40-50%, akkor a neve mellé várt voksokat 0%-ra becsülöm
Merültek fel még nevek(Ruff András,Nebl József),de az Ő indulásukat nem valószinűsítem.Ha tudtok még olyanokat,akik indulni szeretnének,kérem jelezzétek vagy hsz. formájában,vagy privát üzenetben.Ha ütőképesnek tűnik a jelölt,megpróbálom a magam teljesen szubjektív módján kielemezni,és az esélyeit megjósolni.
 
Szerző: hajoscher  2010.07.13. 21:18 37 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hajosvaros.blog.hu/api/trackback/id/tr872149961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr. G-string 2010.07.14. 13:48:30

Elnézést, de nem tudok egyetérteni az elemzés egyes pontjaival. Például:Mr. Hirth:"Gyermekei tisztelettudóak,látszik rajtuk,hogy jó nevelést kaptak."
Biztos, hogy ugyanazokról a gyerekekről beszélünk? Még mindig Mr.Hirth:
"Tud az emberekkel bánni."
De hogyan? Ez a fő kérdés!
Egyszerűen szólva egy hataloméhes és karriervágyó ember, aki elégnek képzeli magát, de nem az. Összegezve: alkalmatlan.

Mr. Duck: Ő is tud bánni az emberekkel? Hoppá, nekem se tűnt fel...
Azt javaslom maradjon meg számára a nap kérdése: "dízel vagy benzin?"
Összegezve: alkalmatlan.

Mr. G-string 2010.07.15. 09:57:35

Elnézést, volna itt még valami...Feri bácsi.
Ezekben a napokban nagy a forróság kis hazánkban, nem igaz? Nos, ÉN NEM TUDHATOM mi az igazság, de ha a faluban terjedő pletykáknak HA CSAK A FELE LENNE (!) IGAZ, akkor Feri bácsinak nem lenne szüksége klímára ahhoz, hogy hüsöljön. Mert mind tudjuk: "A börtön ablakába, soha nem süt be a nap...papampampapapampam..."
Összegezve: alkalmas…csak vicceltem. Mind morálisan mind egyéb szempontból: ALKALMATLAN.

hajoscher 2010.07.15. 10:50:34

@Mr. G-string: Ha tudsz konkrétumokat,és nem hozod nyílvánosságra,az a magyar jog szerint bűnpártolás.Ha nem tudsz semmit,csak a levegőbe hadonászol,az meg emberi butaság.Melyiket vélasztod?

Mr. G-string 2010.07.15. 14:22:33

Kedves Hajoscher, ejnye, nohát, nincs is harmadik választási lehetőség?
...
Én sajnos nem értek a joghoz, de amint látom te igencsak jártás vagy e témában. Ezért kérlek engedj meg nekem egy ártatlan kérdést:a kastély dolgozóinak lefasisztázása és HJ-zése a magyar jog szerint minek minősül?

hajoscher 2010.07.15. 16:08:22

De,van 3. lehetőség.Tálalj ki,ha tudsz valamit.
Ismételten el kell,hogy meséljem,hogy a HJ-zés,és fasisztázás,a smile jelből kilogikázva,poén volt,mert egyik kommentelő ezt hiányolta.Amúgy ez símán belefér a vélemény nyílvánítás szabadságába.
Hölgyem(neved alapján erre következtetek,nem sok pasi tudná,mi is az a G-s.),elnézést,ha érzékeny pontot érintettem.:):):)

hajoscher 2010.07.15. 16:11:02

És még valami.Ne haragudj,hogy 15-én így nyilatkozom,de tuti,hogy nálam ez a hónap mondása:Azt javaslom maradjon meg számára a nap kérdése: "dízel vagy benzin?"
Gratulálok,nyertél egy éves előfizetést a Hajósi Krónikára.:)

nagykereskedo 2010.07.15. 21:29:07

Balfaszok...
...lehet, hogy alpári, de brutálisan nagy balfaszok vagytok. Ezt már normálisan kommentelni sem lehet. Munkát kéne keresnetek aztán délutánra valami aktív hobbit, hogy valami lekösse azt a szabadidőt, amit most gondolkodással töltötök. Általában a hozzátok hasonló emberek szoktak 50 éves korukban tolókocsiban valami szanatórium udvarán csorgó nyállal arra várni, hogy egy fehér köpenyes ápoló valami pépeset kanalazzon a szájába.
Kezdjetek már valamit magatokkal! BALFASZOK! (Bocs, hogy kiabálok.)

hajoscher 2010.07.16. 06:35:20

Ki szoktam moderálni az ilyen stílusú és hangnemű hozzászólásokat,de most nem ezt teszem.A stílus maga az ember.Ha nem tetszik akár a bejegyzés,akár a hsz,lehet ellenvéleményt kifejteni,de normális stílusban.Ha meg nem tetszik,nem kell rákeresni a neten.További szép napot kedves nagykereskedő.

Mr. G-string 2010.07.16. 21:35:57

Ugyan már kedves Hajoscher, ne légy szűk látókörű, ebből egyértelműen arra következtettél, hogy nő vagyok? nem lehet, hogy egy férfi, aki sok G-s.-t vesz a barátnőjének, illetve vesz le róla…vagy vesz fel maga is (alkalom szüli a lehetőséget)?:D Ha azonban kommentedből indulunk ki, te is a női nem egy képviselője lennél?
u.i.: Az előfizetést csak akkor fogadhatom el, ha te személyesen hozod házhoz:P Na?:D

bÉnI 2010.07.16. 22:00:51

Mr. G-stringnek: 8-D

hajoscher 2010.07.17. 10:02:59

@Mr. G-string: Küld a címet,és megbeszéljük.:)@bÉnI: Túl magasan vagy,lentebb keresd a megoldást.:)

bÉnI 2010.07.17. 11:51:41

Megoldás? Magasság? Ááá! Én csak olvasok, fotóval és névvel, identitásom a témában úgysem titok.

kolomparkolompar 2010.07.17. 13:51:32

hajoscher tuti nőnemű egyed, ilyen szavakat használ, hogy "pasi"

falusi gyerek 2010.07.17. 16:46:09

Szerintem meg teljesen mindegy,hogy "pasi" vagy "csaj" a blogger.Az sem érdekel,hogy "kolomparkolompar" kicsoda.Csak az,hogy mit ír.Érdemes e elolvasni,vagy nem.Ő nem Kovács bácsi a szomszédból,hanem "hajoscher" az internetről.Hogy miért takargatja magát,azt csak Ő tudhatja.Lehet,kevésbé kemény legény,mint aki még a képét is odarakja.De ha ezen rágódunk,azzal csak eltereljük a témát,aminek sokan csak örülnek.Amúgy én bedobnék még két nevet,amit hallottam.Lehet,csak kamu,de beszéltek róla:Beck Ottó,Schindler József.Nem tudom,miért nem vetted Őket számításba.

kolomparkolompar 2010.07.17. 17:24:49

falusi gyerek (hajoscher):

Igazából még másnál nem láttam ilyet, de a írásjelek :,. után nem raksz szóközt, totál egybe megy mindig minden.

Ez annyira egyedi jellemző, hogy hajoscher-en kívül még nem láttam másnál. Szerintem Te vagy hajoscher, csak más néven :)

A hozzászólásod tartalma is ezt sugallja. Próbálod irányítani, terelgetni a beszélgetést, vissza az eredeti mederbe, mert már régóta senki nem az eredeti témáról beszél.

bÉnI 2010.07.17. 19:01:40

Köszönöm szépen falusi gyerek a pozitív jelzőt, magamra vettem. 8-) Szerintem mindegy, hogy ki kicsoda, pláne attól kezdve, hogy fotó és név nélkül konzultálunk. A lényeg, hogy olvassuk, hogy olvassák... azok akiket érdekel. Schindler Józsinak, illetve Ottónak részemről respekt! písz!

falusi gyerek 2010.07.17. 19:04:52

@kolomparkolompar: Sőt "kolomparkolompar" is én vagyok. Meg Béni is, csak hogy jól összekeverjek mindenkit. "nagykereskedo"t azért nem vállalom. (ha megnézed,másnáll is egyben van. Ha WORLD-ből másolom át, akkor természetesen külön. Talán ennyire 1szerű a magyarázat)

bÉnI 2010.07.17. 21:05:07

Na, Béni én vagyok! De ki lesz, ki legyen Hajós polgármestere... és mi alapján érdemli/érdemelheti ki x, vagy y eme kitüntető címet. Ez a fő kérdés.

kolomparkolompar 2010.07.18. 07:01:25

falusi gyerek (hajoscher):

Nem ennyire 1szerű, de mind1 :)

Természetesen nem várom el, hogy elismered, HA igaz :)

BACK

Ebben a témában engem is érdekelnek a vélemények. De sajnálom is az érintetteket. Nyilván nem hangzanak el itt "új dolgok", és az "utcán" is ezeket beszélik meg egymással az emberek. De ilyen nyíltan fájdalmas lehet szembesülni, hogy mit gondolnak az emberről. Főleg ha a család és barátok is olvassák. Szóval nehéz közszereplőnek lenni manapság.

nagykereskedo 2010.07.18. 11:37:46

@kolomparkolompar: ebben igazad van, viszont nem valami reprezentatív ez a véleménynyilvánítás, ugyanis elég kevés szereplő irkál ide és ebből kifolyólag ráadásul pont olyanok, akiknek nem kéne. Szóval, ha itt bármelyik jelölt bármit is magára vesz, az rögtön mondjon le, ugyanis ehhez főleg humorérzékre van szükség, Hajósnak viszont nincs szüksége olyan polgármesterre, aki ezzel nem rendelkezik.

törölköző 2010.07.20. 22:26:34

Schindler? Ó, igen kell még pár száz cigány Hajósra, nincs még belőlük elég...
Az Ottónak pedig meg se fordult a fejében, hogy jelöltesse magát!
Schönre ráférne már egy csere, de állítólag akkor is ő lesz a polgármester Hajóson, ha csak a saját öreganyja szavazna rá! Ezt tőle idéztem!
Hirth 40%??? Ezt kicsit túlbecsülte a blogger szerintem!
Gácser vagy Schön lesz a befutó!

bombabambanő:) 2010.07.21. 14:45:49

Kedves Kommentelők!

Eddig csak olvasója voltam a bejegyzéseknek, de most már úgy gondolom, hogy felteszem a kérdésemet, ami foglalkoztat az önkormányati választásokkal kapcsolatban itt Hajóson: Ti tudtok olyan személyt mondani, aki alkalmas lenne városunk irányítására? Mert én bármennyire is erőltetem az agyam, egyszerűen nem tudok alkalmas személyt a pozícióra elképzelni. Akik neve pedig felmerűlt...hát..véleményem szerint nevetséges, hogy egyáltalán mernek magukról nagyot gondolni:)és gyűjtögetni

ajvár 2010.07.22. 21:24:56

@bombabambanő:): Sajnos igazad van. De azért van itt valaki. Van aki mer magáról nagyot gondolni( egy " JÓ KEZŰ ASZTALOS " ami egy nagyon szép szakma, és a "Benzin vagy dízel?" kérdést kutatja mikor nem keveri.... Ettől az embertől( vagy ...) mentsük meg magunkat.
"Mindenki mondjon le!" Ha idézhetnék egy klasszikust.

nagykereskedo 2010.07.22. 22:13:58

Annyi kérésem van, hogy olvassátok el a következő kommentet! Nem szeretném mégegyszer leírni:
nagykereskedo 2010.07.15. 21:29:07

bombabambanő:) 2010.07.22. 22:15:02

@ajvár: Igen, megfogadhatnák e felszólítást, csak hát a fizetés....az ne lenne számukra olyan nagy csábítás:)-nem baj,hogy csak elütjük vhogy az időt!!!- a fizetés az biztos, ha teszünk vmit a város érdekében, ha nem- gondolják némelyek magukban a vezetőségi tagok közül...A főprobléma szerintem még mindig az, hogy nem indulnak sem polgármester-, sem képviselőjelöltnek azok és/vagy olyan emberek, akikre maradéktalanul szavaznánk...bár az is igaz, hogy olyan, aki mindenkinek megfelelne nem létezik:))

bombabambanő:) 2010.07.22. 22:19:40

@nagykereskedo: Te B...om, akkor te miért itt vagy most is???- vagy talán egy nyugdíjas otthonban csorgatod a nyálad? -és baromira ráérsz?

nagykereskedo 2010.07.23. 06:06:46

@bombabambanő:): azért drága, mert hírfolyamban szerepel a blog, hogy lássam, ha valamelyik betegemet tisztába kell tenni.

kolomparkolompar 2010.07.23. 07:29:05

Az a "like"/"tetszik" gomb veszélyes.

Ha véletlen rányomsz, ott marad a facebook profilodon.

Sőt, ha ismerőseid járnak itt, mindjárt látják kiírva a neved a cikk alatt, hogy "neked tetszik".

Annyi a névtelenségnek.

Na, nem mintha lenne olyan, hogy "névtelenség" az interneten :)

falusi gyerek 2010.07.25. 11:15:07

Most ez WTF?Nem vágom.Komment hozzá?

hajoscher 2010.07.31. 21:07:34

Az előbb lett vége a képviselő testületi ülés közvetítésének Hajós Tv-n. Azt kérte a végén polgármester Úr, hogy az induljon jelöltnek, aki nem ellenzékből indul. Mayer kisasszony, Lakner úr, Vikker úr, Hirth úr, Dobler úr (akit kihagytam, attól elnézést) tessék elindulni. Polgármester úr külön kérés. Vagy nem így értette? Ha úgy értette, hogy ne neki legyenek az ellenzéke, akkor vissza az egész.

ertekesamitcsinalsz 2010.08.02. 06:44:30

SZÉGYEN! Végigolvastam az "irományaidat". Hihetetlen mennyi hülyeséget össze tudsz és mersz írni. Ilyen bomlott elmével és jellemmel rendelkezel, vagy csak nem rángat meg rendesen a férjed?

hajoscher 2010.08.02. 17:19:22

@ertekesamitcsinalsz: Kedves elvtárs!Szólásszabadság van, vagy mi a fene? Tudod, demokrácia. Ehhez nem kell bátorság. Miért ne mernék? Ha olyasmit írtam, ami nem állná ki a magyar bírósági joggyakorlati próbáját, akkor vállalom a következményeit. Mesélj, mi nem tetszik?

ertekesamitcsinalsz 2010.08.02. 19:13:50

Hányok az olyan emberektől akik csak "bíróságban" tudnak gondolkodni.

Értem, ha valamiért nem perelnek be (előreláthatóan), vagy nem lőnek egyből főbe érte, akkor azt sunyiban SZABAD csinálni?

Okádék kis "világodban" furcsán értelmezed a demokráciát meg a szólásszabadságot: bújjunk el, és aljas módon, sunyiban szólogassunk be mindenkinek. Sőt, a többieket is biztassuk erre.

Érthető, hogy félsz, és óóóvatos vagy, mert nyilván tudod, hogy az interneten nem lehet elbújni.

Valami hősnek képzeled magad, a valóságban viszont csak egy kis vakarcs vagy, aki "névtelen leveleket" írogat munka után. A család, az asszony (vagy az az urad) tud róla? Vagy együtt írogattok?

kolomparkolompar 2010.08.02. 19:34:58

HE-HE :)

Pokolra hajoschser-el! Hajós szégyene!

visszafogott 2010.08.20. 18:28:32

Nem tudom, kinek mi baja van, még nem olvastam, hogy hajoschser bárkit is mocskolt volna. Van, egy véleménye, ezzel lehet egyetérteni vagy ellenkezni. Egy-két kulturált emberke nem ezzel foglalkozik, hanem az a baja, hogy miért nem vállalja a nevét (persze névtelenül). Jó lenne végre, ha kulturáltan lehetne beszélni a dolgokról, még ha nem értünk egyet, akkor is.

Dr. Big 2010.08.22. 00:05:23

Egyetértek veled. Cserélhetünk véleményt, véleményeket. Mindannyian tudjuk, hogy sokan látogatják ezt a blogot, még mindig. És azt is tudjuk, hogy tényleg van téma.

Testület: indulnak újak. A kérdés, hogy ellenzéke lesz-e a "Túlréginek", vagy azok is csak bólogatnak, mint a mostaniak. Durva: egy igazgató-képviselő a munkáját végzi, azaz képvisel és ezzel összefüggésben bocsánatot kér?! Ezt talán nem kellene.
süti beállítások módosítása