Bács-Kiskunból Kecskemét, Baja, Bácsalmás, Érsekhalma, Szentkirály, Nagybaracska, Kelebia, Zsana, valamint a Bajai Kistérség nevezett a vágtára. Két település is előfutamot nyert – Bácsalmás és Érsekhalma –, így a középfutamokon is részt vehettek. Az Érsekcsanád színeiben lovagló Molnár Gyöngyi bekerült a döntőbe, miután az öt középfutam-győztes közül a legjobb időt (1.11,53) futotta Malőr nevű lova.

Ma, este 18 órakor rajtolt a döntő Budapesten, a Hősök terén százezrek szurkoltak. A verseny végül Demecser nyerte, a kis szabolcsi település vihette a győztesnek járó húsz millió forintot. A legjobb lovas cím Gajdos Zsolté lett, akinek Doru lova pályacsúcsot (1.11,9) futott.

 

  Középen látható Molnár Gyöngyi, aki a Bácskai Vágtán is második lett Középen látható Molnár Gyöngyi, aki a Bácskai Vágtán is második lett

 

 

A végső futamba egyedüli nőként jutott be Molnár Gyöngyi. Malőr nevű lova a legjobban rajtolt, a harmadik kanyarig vezette is a mezőnyt, ám ekkor levágtázta a nyolc éves sárga herélt Doru. Molnár Gyöngyi tavaly a Bajai Kistérség színeiben vett részt a Nemzeti Vágtán, miután megnyerte a Bácskai Vágtát. Idén ugyanott második lett. A Nemzeti Vágtára a Molnár-Gumi Bt. nevezte be Érsekhalmát.

 

A cikk a BAON-on volt olvasható.Innen is gratula Gyöngyinek és Malőrnek.

Szerző: hajoscher  2010.06.07. 10:14 Szólj hozzá!

Címkék: vágta

A bejegyzés trackback címe:

https://hajosvaros.blog.hu/api/trackback/id/tr442062294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása