Ismerős történet,hasonló köntösben.A kiemelt részre figyeljetek.Amúgy a BAONon olvasható az egész cikk.

A titkos szavazás eredményeként mind a két jelölt azonos voksot kapott.

Augusztus 15-én jár le az óvoda vezetőjének a mandátuma, ezért az önkormányzat pályázatot írt ki a vezetői állásra. Két pályázatot nyújtottak be, az egyik Szabó Gabriella jelenlegi vezető, a másik Kiss Mária, aki korábban a helyettese volt, jelenleg még gyermekgondozási segélyen van. A szülői közösség, a nevelőtestület, valamint az alkalmazotti közösség is Kiss Máriát javasolta a testületnek óvodavezetőnek.

A szakmai munkaközösség, illetve az önkormányzat szakmai bizottsága is mindkét pályázó vezetési programját átgondoltnak ítélte meg. A most elkészült új, öt csoportos óvodával ideális körülmények között lesznek majd a gyerekek. Nagy valószínűséggel a télre még két csoporttal fog bővülni, az eddigi három helyett egy helyen lesznek az óvodások.

Vancsura István polgármester úgy ítélte meg, hogy menedzser szemléletű vezető kell az óvoda élére, és ezt Szabó Gabriellával látta megvalósíthatónak. A jelenlegi vezető nem kívánt nyilatkozni lapunknak.

Kiss Mária lapunknak elmondta, hogy azért pályázott, mert érezte a szülők és a nevelőtestület támogatását.

A képviselő-testület tagjai titkos szavazással nem tudtak dönteni a két jelölt között. Mind a két pályázó hét-hét szavazatot kapott. A szülők közül néhányan megkeresték szerkesztőségünket, nehezményezve, hogy a testület egy része nem vette figyelembe sem az ő, sem pedig az alkalmazotti közösség javaslatát.

Menyhárt Anett jegyző elmondta, hogy a helyi önkormányzatokról szóló törvény nem szabályozza a szavazategyenlőség esetén követendő eljárást. Az önkormányzat szabályai szerint a következő ülésén a szavazást meg kell ismételni.

 

Szerző: hajoscher  2010.07.12. 10:07 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajosvaros.blog.hu/api/trackback/id/tr632145907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása